گرافیک دو بعدی را از کجا و چگونه شروع کنیم ؟
مهم ترین سوالی که یک علاقه مند به گرافیک قبل از شروع یادگیری در ذهن دارد، «چه چیزی را باید یاد بگیرم؟» است. آن ها سردرگم هستند که چه سبکی، چه نرم افزار و چه آموزشگاهی را باید انتخاب و پی بگیرند.
مشکلات فراوانی اعم از نبود آموزشگاهی مناسب، اطلاعات نادرست در خصوص انتخاب نرم افزارها و سبک های گرافیکیست که در این مقاله قصد داریم به مرتفع کردن این ابهامات بپردازیم.
پیش نیازها برای شروع طراحی دو بعدی چیست ؟
مهم ترین نیاز برای موفقیت در امر طراحی و بالابردن سطح کیفی طرح ها ، خلاقیت فردی و ذوق هنریست. اگر شما دارای این خصوصیت هستید، می توان به جرات گفت که شانس شما برای یک گرافیست خوب بودن بالاست و با کمی پشتکار می توانید به هدف خود برسید.
داشتن دانش نقاشی و فهم هنری، شما را برای رسیدن به کیفیت بالاتر، یاری می رساند. هر قدر که شما به اصول نقاشی تسلط بیشتری داشته و قواعد آن را به درستی رعایت کنید، نتیجه ای مطلوب و زیباتر خواهید داشت.
علاقه هم به مانند سایر رشته ها حرف اول را خواهد زد. تا زمانی که شما علاقه و تمایل به طراحی نداشته باشید، از شما انتظار طراحی حرفه ای نخواهد رفت.
روش های یادگیری به چه صورت است ؟
در یادگیری اصول گرافیک دو روش عمده و اصلی وجود دارد که عبارت اند از : مطالعه ی جزوات ، مقالات و کتب مختلف که در این زمینه به رشته ی تحریر در آمده اند و دیگری مراجعه به آموزشگاه های مختلف به منظور شرکت در کلاس های آشنایی با نرم افزارهای گرافیکی.
این شمایید که با تکیه بر شرایط خود، یکی از این دو روش را انتخاب می کنید و آن را ادامه می دهید. ولی تجربه نشان داده ، حضور در کنار استاد می تواند بسیاری از نارسایی ها و ابهامات نوشته ها را حل کرده و شما را ازسردرگمی و ابهام رهایی بخشد.
در انتخاب آموزشگاه، بیشتر کیفیت را مد نظر داشته باشید نه مدرک و سند. ممکن است با وجود شرکت در کلاسی نه چندان با کیفیت مدرکی معتبر بگیرید، ولی چون آموزش در سطح پایینی صورت گرفته، نباید به مدرک خود زیاد امیدوار باشید.
چه نرم افزاری را انتخاب کنم ؟
قبل از معرفی نرم افزارها، بد نیست در ابتدا کمی در مورد روش ها و سبک های گرافیکی بدانیم. گرافیک دو بعدی شامل دو زیرشاخه ی کلی یعنی برداری (وکتور) و نقطه ای (پیکسل) می شوند. در گرفیک برداری شما با ابزارها و آزادی عملی که دارید، می توانید طرح های خود را بدون ترس از افت کیفیت و خرابی، بکشید. طرز کار اینگونه نرم افزارها بر اساس محاسبات پیچیده ی ریاضیست که باعث می شود شما در ظاهر با اشکال هندسی، ولی در باطن با اعداد و ارقام سرکار داشته باشید. دقت در این نرم افزارها حرف اول را می زند، در واقع هر چه طرح شما دقیق تر و حساب شده تر باشد، کیفیت کار شما بالاتر خواهد بود.
در نقطه ی مقابل و یا حتی مکمل، نرم افزارهای پیکسلی قرار دارند. نرم افزارهایی که برای موتاژ تصاویر، رنگ آمیزی، زیبا سازی و غیره به کار می روند. با استفاده از این نرم افزارهاست که زیبایی رنگ ها نمایان می شود و خلاقیت طراح است که زیبایی آن ها را دوچندان می کند. با این حال دست شما تا حدودی بسته است. شما امکان مانور روی افزایش ابعاد ندارید و ابزارهای دقیق برای چینش آبجکت ها موجود نیست. این بار شما با نقطه ها سر و کار دارید، نه اعداد و ارقام!
مهم ترین نرم افزارهای طراحی برداری عبارت اند از: adobe illustrator corel draw macromedia freehand adobe flash (که البته بیشتر برای ساخت تصاویر و کلیپ های متحرک به کار می رود)
مهم ترین نرم افزارهای طراحی پیکسلی عبارت اند از: adobe photoshop corel photo paint corel painter (که بیشتر برای سبک دیجیتال پینتینگ مورد استفاده قرار می گیرد)
بعد از این مقدمه، ببینیم چگونه و با چه نرم افزاری باید طراحی را شروع کنیم.
یک طراح حرفه باید هم بر نرم افزاری پیکسلی و هم بر نرم افزاری برداری مسلط باشد تا بتواند با فراق بال اتود زده و سپس به زیبا کردن آن بپردازد. پس شما هم می بایست از بین نرم افزارها یکی را بر حسب سلیقه انتخاب کنید.
شما می توانید هر دو سبک را با هم، یا یکی را اول و دیگری را بعد از آن یاد بگیرید. البته برای شروع پیشنهاد می شود به دلیل زیبایی و گستردگی بیشتر کار با نرم افزارهای پیکسلی، ابتدا آن را فرا گرفته و سپس به سراغ طراحی برداری بروید. همچنین پیشنهاد می کنیم از میان نرم افزارهای پیکسلی، فتوشاپ و از میان برداری ها ایلوستریتور یا کورل دراو را با توجه به علاقه ی خود انتخاب کنید.
اینترفیس نرم افزارها را ببینید، کدام نرم افزار محیطی راحت تر و جذاب تر برای شما فراهم می کند و کدام قابلیت ها و امکانات بیشتری دارد.
چقدر زمان می برد تا کاملا مسلط شوم ؟
به این سوال نمی توان دقیق پاسخ داد، ولی واضح است هر چه شما تمرین بیشتری داشته و تجربه ی بیشتری کسب کنید، مسلط تر خواهید بود.
با امید موفقیت همه ی گرافیک دوستان و گرافیست های عزیز